CallMe

Heeft u vragen?

+31 313 655 259

Publicaties

Op deze pagina vindt u artikelen over diensten, producten, aanpak, visie en methodiek van Informed Decisions. Heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Ondernemerszaken RTL - Z

Een “insourcing trend”, als deze er al echt is, wordt ingegeven door de onmacht van klant én leverancier om een goede regie op de uitbestedingsrelatie te houden. Volgens ons kan én moet er meer in de ontwikkeling van een gezonde partnershiprelatie geïnvesteerd worden. De beoogde baten worden immers niet behaald in de paar maanden dat contracten gesloten worden maar in de jaren daarna waarin de diensten geleverd worden. Deze investeringen zijn beter besteed dan het zelf doen of opnieuw uitbesteden: wie zegt dat het dan beter gaat?

Wij bieden een frisse kijk op de samenwerking tussen partijen in een uitbestedingsrelatie en daarmee op blijvende prestatieverbeteringen. Wij geloven dat de focus moet liggen in openheid over je gedeelde doelen, op gezamenlijk afgesproken werkwijzen en vertrouwen in elkaars kunnen.

Bekijk hier de gehele uitzending (14 min) om te zien wat andere marktpartijen ervan vinden en hoe onze visie en aanpak ervaren wordt in een praktijk case!

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, pas ik goed in managementland?

In het hedendaagse managementland is verandering de enige constante. In een steeds hoger tempo moeten mens en organisatie blijvend beter presteren.

Hoe kan ik hieraan effectief leiding geven? Hoe krijg ik mens én organisatie mee in de beoogde prestatieverbeteringen? Ben jij die ‘moderne leider’?

Download hieronder het artikel waarin de visie van Emiel Vaes rondom modern leiderschap wordt beschreven.

Dit artikel is verschenen in het MT Magazine van 26 juni 2014.

 

 

 

De verandercyclus van mensen

Verandering is vaak een moeilijk en complex proces. Het ADKAR model maakt verandering begrijpelijk voor iedereen.

Waarom halen veranderingsmanagement trajecten hun deadlines niet? Waarom kosten sommige veranderingstrajecten twee keer het beoogde budget?

Kortom: waarom leiden sommige veranderingen tot een succes en anderen niet?
Veranderingsmanagement kan namelijk niet gezien worden als een macro functie alleen. 


Colette Vaes geeft u de antwoorden in het artikel dat u hieronder kunt downloaden.


 

 

Weerstandsmanagement

Verandering heeft positieve en negatieve aspecten; aan de ene kant betekent verandering iets nieuws, nieuwe mogelijkheden en nieuwe kansen. Aan de andere kant betekent verandering ook discontinuïteit van het reeds bekende.


Ondanks de positieve aspecten die een verandering teweeg moet brengen kan verandering soms gedwarsboomd worden omdat mensen bang zijn voor confrontatie met het onbekende en verlies van hetgeen dat ze bekend is. Het is algemeen geaccepteerd dat weerstand tegen verandering natuurlijk is (Huczynski & Buchanan, 2007).


U kunt het gehele artikel van Colette Vaes hieronder downloaden.


 

Algemene voorwaarden | DisclaimerWebsite: internetbureau JDI internet professionals