CallMe

Heeft u vragen?

+31 62 05 69 773

Provincie Overijssel - Change management

Provincie Overijssel heeft René Mutter verzocht de implementatie van de nieuwe werkwijze voor de inhuur van externe expertise te begeleiden. 

Provincie Overijssel heeft in 2011 een ontwikkeling ingezet die leidt tot de inrichting van een regie-organisatie rondom kerntaken. Hierdoor neemt de vraag naar tijdelijke deskundigheid toe. De inhuur van externen liep via ongeveer dertien verschillende raamcontracten, onder meer voor de inhuur van adviesdiensten. Na een pilot is door de provincie besloten de inhuur van externen, maar ook van adviseurs, te organiseren via een centrale inzetdesk. Een beperkt aantal brokers fungeren voor de provincie als portaal naar de markt. Hierdoor beoogt de provincie een groot aantal efficiency voordelen te behalen.

"De nieuwe werkwijze was voor de provincie een grote verandering. Rene heeft de provincie daarbij geadviseerd omtrent de scope van de aanbesteding, de aanbesteding en de contractering alsmede inzake de inrichting van de centrale inzetdesk. Mede door zijn kennis van de markt en de materie, overtuigingskracht en resultaatgerichtheid heeft een groot deel van de interne organisatie besloten om voortaan via de centrale inzetdesk haar interim-professionals en adviesdiensten in te huren. De daaropvolgende aanbesteding is vervolgens binnen de ambitieuze planning afgerond", aldus Maurits Haitsma, Teamleider Inkoop.

Provincie Overijssel - Change management
Provincie Overijssel - Change management
Maurits Haitsma, Teamleider Inkoop

« Terug naar overzicht
Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy beleid Website: internetbureau JDI internet professionals